TRX Martial Art Stronger – edzésprogram harcművészeknek

cs, 2011-11-17 16:38 — senseiagocs
TRX Martial Art Stronger –  edzésprogram harcművészeknek
TRX Martial Art Stronger –  edzésprogram harcművészeknek


A funkcionális tréning egy olyan edzésmódszer, amelynél az egyes izomcsoportokat nem izoláltan, hanem különböző mozgásmintákba integráltan gyakoroltatjuk. Ezért „integrált tréning”-ről is beszélhetünk. Azízületeket és izmokat minden lehetséges dimenzióban / síkban  ún. lánc-szisztémában mozgatjuk,  ezáltal teljesítményük javul, és a hétköznapokban „funkcionálisabban működhetnek.

TRX – a funkcionális tréning zászlóshajója


TRX_01.jpgA TRX-et az amerikai haditengerészet elit alakulata fejlesztette ki.  A 70 dkg-os heveder-rendszer lényegében egy mobil edzőterem, amit bárhova magunkkal tudunk vinni és bárhol tudjuk használni. Erőt, állóképességet, koordinációt és a core (törzs) izmok stabilitását fejleszti. A TRX kifejezetten alkalmas minden sportágra való felkészítéshez, mert olyan alapot teremt, melyre a sportág specifikus technikák építhetők. Mivel edzés során a tér több síkját használjuk, ezáltal fejlődik a koordináció, a stabilitás és megerősödik a szalagrendszer.  A sportoló így hosszú távon sérülésmentes lesz.  További info: www.trxinfo.hu 


TRX Martial Art Stronger – sportágspecifikus edzésprogram 
Martial_Art_Stronger_01.jpg

A TRX-et  Agócs Tibor (Kumite Válogatott Szövetségi Kapitány)  kezdte el használni és beépítette Tóth Helga (U22-es Európa Bajnok, Dán Bajnok, Magyar válogatott)  felkészülésébe. Fél éves munka után a Sportkórház spiroergometriai laboratóriumában objektív és pontos mérésekkel igazolták a TRX-szel végzett több dimenziós, proprioceptív gyorserő-állóképesség és testközéppont fejlesztő gyakorlatok hatékonyságát és eredményességét. 
Ezen az eredményen felbuzdulva és a fél éves edzéstapasztalatokat felhasználva Agócs Tibor és Pozsonyi Zsolt (TRX Course Instructor) kidolgoztak egy olyan edzésprogramot, mely kifejezetten a harcművészet gyakorlóinak szól.  Az edzésprogram a harcművészeti mozgásokhoz szükséges izomcsoportok megerősítését szolgálja. Az egészségmegőrzéstől, az általános küzdősport mozgásokon át, egészen a versenyzésig nyújthat segítséget a harcművészet gyakorlói számára.


A program 3 részből áll: 

Level 1
 – alapozó gyakorlatok. A programot célszerű edzés végén elvégezni, kb. 20 perc alatt teljesíthető. Kezdőknek és versenyzőknek egyaránt ajánlott alapozó gyakorlatokat tartalmaz.

Level 2 – haladó gyakorlatok. Ezt a programot is edzés végén célszerű elvégezni. Haladó program, mely a küzdősportokhoz szükséges képességek mellett az állóképesség fejlesztésére is kiváló. Versenyre és övvizsgára készülőknek is ajánlott!

Cardio – állóképesség fejlesztés. Intenzív metabolikus kondícionáló edzés, kb. 35 percet vesz igénybe. Versenyzők felkészítéséhez kiváló állóképesség fejlesztő program.

A TRX Martial Art Stronger edzésprogramot a www.fideo.hu/ma oldalon lehet megvásárolni 2 990 Ft-ért.   A program csak TRX Vásárlói Klub tagok számára érhető el.  (Vásárlói Klub tag lehet minden TRX tulajdonos, aki regisztrál a www.trxinfo.hu/vk oldalon. Regisztrálni az eredeti TRX Suspension Trainer eszköz dobozában található vásárlói kóddal lehet. ) 


Az ismertető megtekintéséhez kattints az alábbi linkre:

FIDEO EDZÉSPROGRAM MARTIAL ART STRONGER 
(tovább...)