Dr. Simicskó István volt a vendégünk...

sze, 2020-10-07 20:49 — admin
IMG_7430.jpg
Dr. Simicskó István volt a Yakuzák SE / Y Akadémia vendége...
Sikeres sportpolitikai látogatás zajlott ma Nagykátán és Jászberényben az Y Házakban.
Dr. Simicskó Istvánt Czerván György Pest megye nagykátai választókerület országgyűlési képviselője , Dorner Gábor Nagykáta Polgármestere, Tóth István Nagykáta Alpolgármestere, valamint Herczegh Róbert Tápióbicske Polgármestere várta Nagykátán Dr. Rédei Istvánnal, a Yakuzák Sportegyesület elnökével, sensei Agócs Tiborral a Yakuzák Se szakmai vezetőjével és Soós Andrással a Yakuzák Se tagjával karöltve. 
A látogatás a nagykátai dojo bemutatásával, valamint az átépítés terveinek prezentálásával kezdődött, melyet a Tápióbicskén tervezett “Y Erdei és Öko tábor” tervei követtek. A kötetlen hangulatú beszélgetés érintette a fiatalok nevelését és azt a törekvést is, hogy a Yakuzák Se a Honvédelmi Sportszövetségbe integrálódva milyen módon tud hozzájárulni a szövetség céljainak magasabb szintű megvalósításához. 
A jelenlévők egyöntetűen elismerték a Nagykáta városközpontban megnyitott II. Y Ház társadalmi szükségességét, és támogatásukról biztosították a fejlesztést és a jövőbeni terveket. 
A látogatás ezután Jászberényben a modellként szolgáló Y Házban folytatódott, ahol Shihan Furkó Kálmán 8. danos mester várta az egykori Honvédelmi Minisztert, akivel személyes jó barátságot ápolnak. A jászberényi Y Ház bemutatása mellett a teljes működési koncepció is bemutatásra került, amit kisebb harcművészeti értekezés és bemutató tarkított. Lekerültek a zakók, és kölcsönös szakmai beszélgetés is folyt a harcművészet mélyebb értelméről, miközben az egyesület bajnokait is megismerhette a vendég. Dr. Simicskó István elismerően szólt az Y Házban folyó munkáról és kifejezte szándékát, hogy a jövőben is figyelemmel kíséri a Jászberényben és Nagykátán folyó munkát. 
Az Y Média interjúkkal tűzdelt kisfilmje hamarosan látható lesz a világhálón.

(tovább...)