WKB Európa bajnokság - Barcelona

h, 2023-05-08 14:14 — senseiagocs
IMG_2123.jpeg

Beszámoló ITT: https://youtu.be/tPCBEsI2-LE



Két arany és két bronzérem a mérlege  Yakuzák Se /  Y Akadémia spanyolországi szereplésének….


Két országos edzőtáborral, két jászberényi edzőtáborral és több szakmai hétvégével készültek  fel a tavaszi kontinensviadalra a Yakuzák Se/Y Akadémia versenyzői. Az eredetileg Jerevánban tervezett tatamira lépés meghiúsult és így a barcelonai WKB Európa-bajnokságra esett a választás. A viadalon több mint 500-an vettek részt, így megfelelő megmérettetés volt a Yakuzák Se négy versenyzője számára. A csapat kijelölése az utánpótlás nevelés jegyében történt, épp ezért egy felnőtt és három utánpótlás versenyző kapott lehetőséget. 


Notheisz Janka négy küzdelemben védte meg ebben a szervezetben már megszerzett EB címét, igaz akkor még serdülő kategóriában tette le a névjegyét. Most is négy küzdelem után állhatott fel a dobogó legfelső fokára ezúttal  ifjúsági kategóriában. Küzdelmeit végig wazarik és ipponok kísérték, technikai tudása felülmúlta a teljes mezőnyt. 


Ferenczi Attila megszerezte Nagykáta első serdülő EB címét. Mindhárom küzdelmében KO-val mutatkozott be élete első kontinensviadalán. Attila a döntőben ellentmondást nem tűrően szó szerint lemosta ellenfelét a tatamiról. 


Palásti Krisztián három küzdelem után állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Jól sikerült a bemutatkozás, tapasztaltabb egy évvel idősebb ukrán ellenfelétől kapott ki. Sokat tanult a felkészülésből és a versenyből is. 


Kerekes Réka EB címért utazott Barcelonába, végül bronzéremmel tért haza két küzdelem után. Izgalmas ki-ki mérkőzésen hét perc után maradt alul az elődöntőben, amely sokkal több pozitívumot tartalmaz, mint ami az eredményből kiolvasható. 


Összességében elégedett vagyok a versennyel. Beszédes volt a bevonulás és az öt tatamin felsorakozó több mint 500 versenyző több mint húsz országból. Mi nem panaszkodhatunk, mindenki méltó megmérettetésben vett részt, tehát megérte a kiutazás. Külön öröm Ferenczi Attila káprázatos szereplése es Nagykátának hozott EB címe. Köszönet Nagykáta Város Önkormányzatának a támogatásért.  Notheisz Janka ott van az előszobában, ahonnan olyan ajtó nyílik ahol sporttörténelem valósulhat meg. Janka minden idők legeredményesebb utánpótlás versenyzője a Yakuzák Se-nek. De ez ebben az előszobában nem sokat jelent. Ami viszont nagy jelentőséggel bír az maga a mozgása és képességeinek halmaza amellyel ő rendelkezik. Az ő menedzselése egyesületi, városi és egyéb szinteken kell, hogy megvalósuljon. Janka a magyar nemzet egy kiemelkedő fiatal tehetsége. Szeretnénk ha sokan éreznék ennek a felelősségét és a szülőkön és az egyesületen kívül más is a lelkén viselné Janka ügyét. Köszönet a szülőknek a versenyhez nyújtott kitartó támogatásért. - mondta Sensei Agócs Tibor a Yakuzák Se/Y Akadémia szakmai vezetője 

(tovább...)