Edzőképzés és szervezetfejlesztés...

h, 2020-10-12 13:43 — admin
image0.jpeg
Az Y Akadémia edzői szervezetfejlesztésen és edzőképzésen vettek részt Budapesten október 10-11-én. Néhány szóval Agócs Tibor mondta el miről is szólt pontosan ez a hétvége.
- Milyen céllal érkezett a teljes edzői stáb Budapestre?
- A 2020-2024-es szervezeti stratégiában megjelölt módon folynak nálunk a dolgok. Ennek értelmében a szervezeti kultúra végleges kialakításáért, és a folyamatos szakmai továbbképzésért szerveztük a hétvégi programot, amely természetesen csapatépítő is volt egyben. Rengeteg operatív feladat is van persze, hiszen zajlik az élet, és a programjainkat a megszokott magas minőségben szeretnénk a jövőben is megszervezni. Ezeket is átbeszéltük. Egészségnap, véradás, edzőtábor szervezése zajlik, miközben a nagykátai dojo építése is elindult. Mindezek a napi edzésrend  és a létesítményfenntartási feladatok, a verseny felkészítés, az Y Média menedzselése mellett kétségtelen, rendkívül koncentrált munkát kíván mindenkitől.
- Konkrétan mi zajlott a konferenciateremben?
- A munka 13 órakor szervezetfejlesztési előadással kezdődött, melyet én tartottam. A szervezeti működésünk jobbítása érdekében alaposan átnéztük dolgainkat egy szépen rendszerezett PPT-n.
A szervezetfejlesztési programunk során többek között a következő területek értelmezése került előtérbe:
• Egyértelmű, a folyamatokhoz illeszkedő felelősségek meghatározása;
• „Jó Gazda” szemlélet kialakítása, az elkötelezettség és felelősségvállalás erősítése;
• A feladatok elvégzéséhez szükséges képességek kialakítása és fejlesztése;
• Következmények alapján történő vezetés;
• A munkatársak felhatalmazása;
• Az érintettek közötti kommunikáció és együttműködés fejlesztése;
• Folyamatos tanulás, visszacsatolás
A második előadó dr. Rácz Levente volt, aki a TE tanszékvezetője és a NEKA vezető erőnléti edzője. Őt az "edzésszerkezet és ingertársítás" témakörében kértem fel előadásra. Nem bántam meg a témaválasztást mert olyan elképesztő anyaggal érkezett a Tanár Úr az OPT bemutatásával és a teljes szakmai terület kibontásával, amely hatalmas motivációt adott mindannyiunknak. Ezeket a szakmai anyagokat meg is kaptuk és felvettük a teljes előadást. Pontosan azért, hogy elmélyüljön a tudás és újraértelmezhessék az edzőink az ismereteket.
- Milyen közvetlen céljai vannak a közeljövőben az Y Akadémiának, amit elárulhatunk ?
- Nem titok, hogy a nagykátai dojo teljes átépítése mellett a tápióbicskei  Y-os ifjúsági tábort is szeretnénk felépíteni. Jövőre a teljes edzői stábbal készülünk az amerikai NSCA konferenciára és kiállításra. Ennek a nagy tervnek a finanszírozását megoldani önmagában szép feladat. De ahogy említetted, vannak olyan stratégiai elemek is, melyeket nem szeretnék a nyilvánosságra hozni, mert sokat kell még tenni, hogy elérhető közelségbe kerüljön a megvalósítás.  Meg kell tehát várnunk, hogy megérjenek a nyilvánosságra.
Köszönet Dr. Rácz Leventének azért rendszer szemléletért amit kaptunk Tőle! Köszönjük, hogy elvállalta a továbbképzésünket! - mondta Agócs Tibor

(tovább...)