2018. év értékelése...

szo, 2018-12-15 04:28 — senseiagocs
7571FCA1-0C55-4D39-8864-095651C04F2E.jpeg

A Yakuzák Sportegyesület, az Y Akadémia, az Y Média, és az egész Y Család ismét egy rendkívül tartalmas évet tudhat maga mögött. A 2018-2021-es egyesületi stratégia szerint a következő négy év alapjait raktuk le ebben az évben sportszakmai, szervezeti és infrastrukturális szempontból is. 

Sportszakma

Egyesületünk utánpótlás nevelése valós alapokon, valós tartalommal működött 2018-ban is. Elvégeztük azokat a folyamatmenedzselési feladatokat, amelyek a versenyzőink számára fontosak a tovább lépéshez. Biztosítottuk számukra a hazai és a megfelelő nemzetközi szintű megmérettetéseket oly módon, hogy meg tudtak jelenni személyre szóló feladatok is a versenyzők számára. Az év elején Lengyelországban, Szlovákiában is tatamira léptek versenyzőink, illetve a sikeres Európa bajnokságunkat követően Japánba is tudtunk delegálni versenyzőket. Három versenyzőnk készült fel szívvel-lélekkel a tokiói versenyre, melyet nehezített az a tény, hogy júniusra került a megmérettetés és így 100%-ig az iskolai idő alatt kellett felkészülniük. 

Az őszi etapot is sikeresen zárta egyesületünk, és nagy örömmel húzhatjuk alá, hogy hét Európa bajnoki éremmel és egy KWU. VB. ezüsttel zárjuk ezt az esztendőt. Mező Lili junior korcsoportban és U-21-es kategóriában is Európa bajnok lett. Móczó Milán junior kategóriában szintén Európa bajnok lett és a KWU VB-n a döntőig menetelt. De Gál Barnabás is Európa bajnokként fejezheti be az ifik között 2018-as évet. Szajka Bendegúz ezüst érme aranyosan csillog, míg Lendvai László és Kiss László Mátyás bronzérmet szereztek az ifjúsági Eb-n. Kiemelkedő teljesítmény ez! 

Nagy öröm, hogy új, sikeres csapat állt össze kata versenyszámban is. Agócs Zsófia vezetésével stabil bajnokká vált Danka Hunor, Móczó Márk és Soós Csenge és Notheisz Janka is magas szinten tudnak teljesíteni a hazai mezőnyben. 

Sikeresen szerveztünk több „bentalvós” edzőtábort, illetve Mátraházán, Sopronban is táboroztunk. 

2018. évben 1032 minősítési pontot szerzett egyesületünk. Ebből 29 pontot nem veszünk figyelembe. Így is 1000 pont fölött zárta - egyedül álló módon - a Yakuzák SE. az MKKSZ minősítési táblázatát. Első helyen lévő egyesületünk 53 egyesületet előzött meg ismét.

Új dojóval is bővültünk. Kusper Zoltán vezetésével Tápiószelén indult el az edzés.

Számítunk rájuk a jövőben.


Y Akadémia

Sporttudományos képzési rendszerünk szintén nagy lendülettel folytatta működését és két országosan egyedülálló magas színvonalú edzőtábort szervezett Hegykőn, melyekre új szakmai anyagok is készültek, amit a IV. Sportszakmai DVD-re rögzítettünk. De prof. dr. Dörgő Sándorral elkészítettük Budapesten agilitás témakörében a készülő könyv és film szakmai háttéranyagát is. A méltán nagy hírű Vasas SC-vel hat modulos képzés okán írtunk alá szerződést és professzionális módon teljesítettük is azt. 



Y Ház

2018-ban is fenn tudtuk tartani létesítményünket, és az épülő tornapályával együtt több mint 5 millió forint értékű fejlesztést tudtunk véghez vinni, hasonlóan az előző évhez. A létesítmény karbantartásában is előre tudtunk lépni, a központi dojo burkolatát raktuk rendbe, és sok apró, de jelentős karbantartási feladatokat elláttunk, amelyek az edzések minőségét is pozitívan befolyásolják. 


Y Média

Az Y Média Gedei Gábor és Mészáros Mária vezetésével, valamint Németh Máté új kollégánk segítségével 30(!) minőségi filmet tudott készíteni rólunk. Sikerült több helyszínre eljuttatni a médiát és bővíteni tudtuk a technikai eszköztárat is. 


Közösség

Egyesületünk sok közösségi programban vett részt ebben az évben is és ezek többsége valós tartalmat is hordozott. Favágások, futások, tatami mosás, közös túra, közös kikapcsolódás a Csángó Fesztiválon, esküvő stb. mind-mind erősítette közösségünkben az összetartozást. 


2019. évi tervek

Folytatjuk versenyzőink folyamatmenedzselését és ismételten utazunk nemzetközi versenyekre a tapasztalatokért. Serdülő másodéves versenyzőink sajnos rendszeresen alul teljesítenek és ebben a korcsoportban megszakadtak az egyesület sikerei, amelyekért közös erőfeszítéssel kell tenni a közeljövőben. Tovább folytatjuk kata versenyzőink versenyeztetését és nemzetközi versenyekre is delegáljuk őket. Szeretnénk bővíteni válogatott versenyzőink létszámát 9-10 főre. A 2019. évi NSCA konferenciára ismételten delegációt szeretnénk küldeni az Amerikai Egyesült Államokba. Fontos szervezetfejlesztési feladatok várnak ránk jövőre. Meghatározott felelősségi szintekkel feladatokat delegálunk ifjúsági, junior és egyéb felnőtt versenyzőink számára, hogy az irányító management tehermentesüljön és egyéb minőségi feladatokat tudjon ellátni. 2019. januárjától sportolói szerződés lép életbe egyesületünkben, amelyben biztosítani kívánjuk az egyesület befektetett értékeit, ugyanakkor a versenyzők számára is biztonságot szeretnénk nyújtani. Az Y Akadémia és az Y Média is folytatja munkáját. Az Y Média eszközfejlesztést tűzött ki célul és körvonalazódnak az Y Akadémia IV. Országos képzése is. 


Tisztelt Támogatók! Kedves Szülők! Kedves Tanítványok!

Látjuk magunk körül a rohanó világot és az érték vesztett emberi kapcsolatokat, és sok-sok negatív trendet, melyekkel szemben nem csak védettséget ad egyesületünk, hanem zászlóshajóként értéket is teremt, közvetít városunkban és tágabb környezetünkben is. 

De természetesen tovább kell fejlesztenünk közösségünket is. Sokat kell fejlődnie, hogy mindenki a saját felelősségi szintjén tegyen hozzá a dolgokhoz és az elvárás helyett az elkötelezettség legyen a természetes.

A mi közösségünk akkor lesz stabil és akkor tud majd hosszú távon fennmaradni, ha nem a pillanat, hanem a hosszú távú valós értékek mellett döntünk, az egyéni pillanatnyi érdekek helyett. Ezért fontos, hogy a jövőben megláttassuk azt az erőfeszítést is amellyel működtetni tudjuk egyesületünket és minél több fiatalt kell bevonnunk a munkába.

Fontos továbbá, hogy megjelenjen versenyzőink edzésmunkájában az önképzés és az is, hogy tanuljanak egymás kudarcaiból, sikereiből.

Alázattal a munkába vetett hittel írhatjuk csak tovább sikertörténetünk.

Így építettük fel az Y Házat is. Ennek a gyümölcsét élvezzük ma és csak akkor fogjuk a jövőben is leszedni a siker gyümölcsei, ha ma és holnap teszünk érte. 

Gratulálok minden versenyzőnek a 2018. évi teljesítményéhez!

Köszönjük elnökünknek dr. Rédei Istvánnak a munkát, a szülőknek és támogatóknak

a segítséget!

Stratégiánknak megfelelően új feladatokkal lépünk át 2019-es esztendőbe....


Agócs Tibor

(tovább...)