X.Hegykői edzőtábor beszámoló és YouTube VIDEÓK

sze, 2018-04-18 11:19 — senseiagocs
X.Hegykői edzőtábor beszámoló és YouTube VIDEÓK
Fantasztikus edzőtábort szerveztünk....
Hat szervezet, tizennyolc egyesület 150 fővel vett részt Magyarországon egyedülálló edzőtáborunkban. Shihan Furkó Kálmán a hazai kyokushin karate alapítója is jelen volt az eseményen. 

Tizedik alkalommal szerveztük edzőtáborunkat és egyben képzési sorozatunkat Hegykőre. 2013-ban indult el Horváth László helyi dojó vezető meghívására évi két alkalommal tavasszal, és ősszel az a moduláris képzés, amely abszolút egyedül álló az országban.

A tíz tábor szakmai moduljai egymásra épültek, miközben konkrét felkészüléseket is támogattak az aktuális versenynaptárban.

I. 2013.09.06-08. Szeminárium
II. 2014.05.01.-03. Szeminárium
III. 2014.10.03-05. Szeminárium
IV. 2015.03.27-29. EB felkészítő edzőtábor
V. 2015.09.18-20.VB felkészítő edzőtábor
VI. 2016.04.22-24. Y Akadémia edzőtábor - I. DVD bemutató
VII. 2016.09.30-10.02. Y Akadémia edzőtábor - II. DVD bemutató
VIII. 2017.04.21-23. Y Akadémia edzőtábor - Zsákmunka DVD bemutató
IX. 2017.11.03-05. Y Akadémia edzőtábor - Integrált edzés
X. 2018.04.20-22. X. Y Akadémia edzőtábor - Interaktív oktatás

Ezekben a táborokban készültek fel megmérettetéseikre a válogatott versenyzők nagy része, hiszen - a harmadik tábortól - a több mint száz résztvevővel rendezett eseményen sok küzdő partnerrel gyakorolhattak. A tizedik jubileumi táborunkban közel százötven fő vett részt.

Sportdiplomáciai siker

Nagy örömünkre a hazai három részre tagozódott shinkyokushin stílus szervezet vezetői is elfogadták a meghívást. Shihan Furkó Kálmán, shihan Kálóczi József és shihan Szabó Tamás jelenlétükkel új fényt adtak a rendezvénynek. Sok éve voltak egy edzőtáborban. A szlovákiai shinkyokushint sensei Markovics János csapata képviselte. De más kyokushin szervezetek is jelen voltak: Shihan Orehovszki Zoltán, shihan Horpácsek György, sensei Bőke Béla, sensei Mátó Katalin.

Nagy örömünkre Szepesi Csenge Világbajnok is meglátogatta kisfiával az utolsó edzést. Hat szervezet, tizennyolc egyesület, százötven fővel gyakorolt, tanult együtt. Köszönet shihan Polacsek Zoltánnak, sensei Rácz Csabának, Oláh Dánielnek, hogy elkísérték tanítványaikat és lelkesen példát mutatva edzettek.

Edzések

Ezúttal is nagy teherautóval szállítottuk el a közel négy tonna felszerelést. A Csizmadia és társa Kft. tulajdonosa Csizmadia Viktor igazán körültekintően rakodta meg a teherautót az interaktív oktatáshoz szükséges hatalmas televíziókkal együtt, melyet a Jászfényszaru Önkormányzatától Gere Ferenc közbenjárására kaptunk.

28 boksz zsák, funkcionális állvány és közel ötven féle sportszerrel érkezett a teherautón másodperc pontosan pénteken.  

Az edzéseket hat edző vezette. a szakági edzéseket sensei Agócs Tibor tematikus módon építette fel, melyekhez a képességfejlesztés blokkokat-  integrált jelleggel is-  dr. Rácz Levente a Testnevelési Egyetem tanszékvezetője és kollégái Fridvalszki Marcell, Falatovics Ádám és Bethlendi Béla segítettek. Szabó Zsófi kétszeres felnőtt Európa Bajnok mindkét területet támogatta munkájával, sőt küzdőpartnerként is segítette a felkészülőket.

Az edzések pontosan az előre kiírt tematika szerint zajlottak. Gördülékenyen, könnyedén mozgatta az edzői stáb a százötven fős létszámot akár egyszerre is. Pénteken filmfelvétel készült több kamerával, drónnal a közös edzésről.

Minden edzőtáborban előadást is hallgathatnak a táborozók. Dr. Rácz Levente előadását nagy érdeklődéssel hallgatta mindenki. Motiváló, elgondolkodtató szavait sokan emlegették a tábor egész ideje alatt.

Média

Az eseményen jelen volt az Y Média is. Gedei Gábor és Mészáros Mária végig forgatták az edzéseket és sok résztvevővel interjút is készítettek. A média ezúttal drón képeit is tudja használni a készülő filmhez.  A tábor alatt elkészült két rövid film Mészáros Máriának köszönhetően az első és a második napról, melyet közel tízezren tekintettek meg az esemény alatt.

A leírhatatlan
Barátság hozta létre az első tábort 2013-ban. Kezdetektől fogva a nyitottság a más egyesületekkel, szervezetekkel történő harmonikus együttműködés volt a cél. A tudás önzetlen átadása. A szakmai nyelven történő oktatás, a rendszerszemlélet és a kötetlen edző-tanítvány szakmai kapcsolat kialakítása volt a cél. A tudást nemcsak a helyszínen kaphatták meg a résztvevők, el is vihették magukkal DVD-ken, adathordozón. Az Y Akadémia eddig 10 szakmai témakörben készített képzési anyagot.

Talán a festői szépségű Hegykő és vendéglátóink kedvessége, szeretete az, ami megadta azt az elmondhatatlan idilli hangulatot, ami a táborokra jellemző. Eltűntek a szervezetek közötti határvonalak és a rivális egyesületek is egymást segítik szeretetben, harmóniában. Valami olyan új nagyszerű dolog vette kezdetét Hegykőn ezelőtt 5 éve, amit biztosan folytatni kell. Köszönet minden résztvevőnek, segítőnek és külön köszönet Shihan Furkó Kálmánnak, hogy ellátogatott a táborba és vállalta a hosszú utazást.

Sok sikert a versenyzőknek az Európa bajnokságon. Reméljük, hogy az Y Akadémia sokat hozzá tudott tenni álmaik megvalósításához.

Y Akdémia - A szükséges tudás a változáshoz

Nézzbele a tábor történéseibe!!!

(tovább...)